Praatje, plaatje, daadje!

Zoals gezegd.
Met een praatje een plaatje en een daadje is al heel veel op deze site over het judo en de opzet van “onze judoschool” geschreven.
De lol in het lesgeven staat hierbij centraal.
Blijvend leren zou je kunnen zeggen en dat doe je van iedere les.
Zie je zo maar spontaan een leuke techniek in een potje stoeien dan zal dit zonder meer als leermoment opgepikt en verder uitgewerkt worden.

Indruk maakte oud Olympisch kampioen Angelo Parisi die bij zijn bezoek aan de stichting voor het Sophia Kinderziekenhuis een clinic verzorgde.
Gewoon op z’n Frans had hij het over “porte ouverte”.
Heel simpel…….”laten we er een leuke les van maken. Ik leer van jullie en jullie leren van mij”.
Niet de rap van Lange Frans maar gewoon met een praatje de intentie van een meervoudig kampioen zonder kapsones, “even uit Parijs” een daadje op z’n Frans.

“Stap voor Stap” is met een praatje opzet van deze judoschool in praktijk, samenstelling en begeleiding. De plaatjes zijn uit een heel leerzaam judoboek.

“Judo, Stap voor Stap” het judoboek voor de jeugd.
Dit boek wordt door de schrijver Wil Luschen aan alle jeugdige judoka van welke leeftijd dan ook, ouders, verzorgende en natuurlijk de Opa’s en Oma’s opgedragen die iets meer over de achtergronden, de bedoelingen en principes van het judo willen weten.
Van Wil heb ik toestemming gekregen om de tekeningen uit zijn boek over te nemen en op deze website te gebruiken.

Echt een leuk boek om op Moederdag van je moeder of op Vaderdag van je vader cadeau te krijgen. Past begin december door elke schoorsteen en is vlak voor de Kerst gewoon in de dojo te verkrijgen. Doe je het op z’n Japans dan is dit het cadeau voor de oudejaarsavond!

 

Ondori - Fluitekruid 16 - 2914 TB Nieuwerkerk aan den IJssel - haandecees@planet.nl - 06-12255164