“Als die kinderen er maar lol in hebben”
(citaat Anton Geesink bij de presentatie van het cahier Sonkei)

Uit de vijver van de keizer van Japan is door een bende stoute rovers een karper gestolen. Echt een heel mooie Koi.
En weet je ………..die vissen kunnen heel oud worden.
In de dojo gaan we proberen die stoute rovers te “vangen” met de judo technieken die in de les hebben geleerd en als we de Koi hebben gevonden dan gaan we de vijver van de Keizer bewaken want die rovers vinden die Koi zo mooi dat ze er alles aan zullen doen om toch die mooie vis weer weg te nemen. Maar……..hoe kunnen we dat doen?


De judoworp die jij het leukst vindt gaan we als je geheime wapen gebruiken .
Je tokui waza. En als die rovers je tokui waza kennen dan gaan we samen iets bedenken om je geheime wapen steeds weer beter te maken zodat elke aanval of verdediging weer een verrassing voor die stoute rover is. Stap voor stap gaan we steeds sterker en slimmer worden.

Met een lolletje en een dolletje groeien we spelenderwijs in een leuk opgezet programma naar die dingen die je graag met judo zou willen doen.

Wil je al de kleuren van de judobanden gaan halen dan gaan we echt proberen om ze allemaal te halen. Wil je er voor knokken dan gaan we er echt voor knokken. …….van het “pepernoten tournooi” tot de echte competitie voor de Ruska Cup.
Vergeet dan zeker niet het knokken om de “Sophia Bokaal” tijdens het judogala “Knokken voor Sophia”.
 
Wil je de Lambertus Meijerink Bokaal winnen dan hoef je alleen maar je best te doen en je judomaatjes helpen. Helpen sportief en eigenlijk wel het belangrijkst.

Heb je helemaal geen zin in al dat geknok en dat getrek aan je judopak dan kunnen we ook judovormen gaan bestuderen en heel deftig uit voeren…….bijna ballet en toch anders! Die samengestelde en traditioneel voorgeschreven judovormen zijn soms meer dan honderd jaar oud en zijn in series opgenomen die kata worden genoemd.
Er zijn er verschillende kata en zelfs een paar waarbij je een antwoord moet geven op een aanval met een mes of een zwaard…………..Niet echt natuurlijk maar wel van “echt” hout.
Ik wil je heel graag met het leren van deze kata helpen en weet je……..jong geleerd is oud gedaan en kan je op latere leeftijd ook als opa nog heel leuk met judo doorgaan.
Zo heb ik in Japan met heel wat van die judo opa’s na de training onder de douche gestaan en waarover spraken zij: kata,kata, kata.
Nage no Kata, Kime No Kata, Katame No Kata, Ju No Kata, Itsitsu No Kata.

Pssst: Weet je? In onze dojo mag je je Opa en Oma altijd meenemen!
Bij elke training, bij je examen en natuurlijk bij de clubwedstrijden.


Ondori - Fluitekruid 16 - 2914 TB Nieuwerkerk aan den IJssel - haandecees@planet.nl - 06-12255164