en dan naar Japan!

We hebben eerder afgesproken dat we op reis gaan, een “judo studiereis”.
En die reis begint in de Zuidplas.
In onze dojo, die dus ook helemaal van jou is.., kan je alle slippen en kyugraden die er zijn behalen en uiteindelijk ook opgeleid geworden tot je zwarte band.
En die zwarte band is eigenlijk wel iets bijzonders.
Een mijlpaal waar je altijd met voldoening aan terug zal denken.
Het is dan ook zo jammer als je voor het behalen van je zwarte band examen met judo stopt.
Ik wil je graag helpen.
Na het behalen van je zwarte band kunnen we samen verder met het behalen van verschillende dangraden en zo kan je het judo heel uniek dus ook als een studie ervaren.
In de dojo wordt er twee keer in het jaar examen gedaan.
Bij deze examens kan je een slip of een kyugraad behalen.

    

De “Masters of Derry”, een groep ouwe “eigenwijze judoleraren” die sinds de World Masters van Londonderry eigenlijk de hele “judowereld” hebben afgereisd, komen dan naar de Zuidplas om te kijken hoe goed jij je judo examen kan doen.
Een paar van die “Masters” zijn al Opa en een van hen is in Japan kampioen van alle judo opa’s in de wereld geworden.
Voor het examen hoef je niet bang te zijn want weet je het niet dan heb ik het je verkeerd geleerd en dan krijg ik het wel van die “Ouwe Masters” te horen. Vergeet zeker je Opa of Oma mee te nemen. Allebei mag natuurlijk ook!
Wil je verder? Studeren? Reizen? Kata? Competitie? Of wil je opgeleid worden tot judoleraar?
Dan gaan we verder…… en ……wat we niet weten dat zoeken we op.
Door het reizen met de “Masters of Derry” is een uniek en wereldwijd netwerk opgebouwd en kunnen we eigenlijk overal terecht.
Wat zou je er bijvoorbeeld van vinden om naar het Tournoi de Paris te gaan, daar en ieder voor zich een topjudoka te volgen om vervolgens van zijn favoriete technieken een werkstuk te maken om dat vervolgens in de dojo aan de Zuidplas verder uit te werken……….
Of wil je verder in het Ju No Kata dan kunnen we naar de judoschool van Tamiko Omiya in Seto (Japan) gaan om van haar les te krijgen en samen met haar voormalige uke en meervoudig wereldkampioen Etsuko Yokoyama te trainen.
Geen bluf en zeker geen bravoure want uitgerekend deze twee dames zijn op uitnodiging van “onze stichting” verschillende keren naar Nederland gekomen om deel te nemen aan “Knokken voor Sophia” en verschillende clinics te verzorgen en lekker in de Zuidplas te slapen.
Hadden ze nog nooit meegemaakt…… slapen onder de zeespiegel………..
Of gaan we naar Tokyo om daar de Kodokan Kata Course te volgen met een slaapverblijf in de kelder van de Kodokan of een paar straten verderop in een originele Ryokan en “zeker weten” dat we daar Etsuko en Tamiko zullen tegenkomen.
Of……..kom je gewoon naar de training in de Zuidplas?…….
Dan praten we verder!
Ondori - Fluitekruid 16 - 2914 TB Nieuwerkerk aan den IJssel - haandecees@planet.nl - 06-12255164