“in je jeugd leeft je voorgoed”

Een citaat van Isha Meijer wat zo van toepassing is op het ontstaan van deze stichting en dat toentertijd door mij vanuit mijn functie als taakaccenthouder jeugd bij de Rotterdamse Politie veelvuldig is gebruikt om over de jeugd van Spangen en Crooswijk te schrijven. Vanuit deze beleving voel ik mij verplicht om mij ten overstaan van u als ouder, opvoeder, medesporter te presenteren maar ook te verantwoorden.

   
U mag weten wie ik ben en naar wie u uw kind voor judoles of training stuurt.
Gedegen en betrouwbaar in deze toch bijzondere tijd.
Ik wil alle ruis wegnemen terwijl er heel vroeg bij mij een ruis aan mijn hart was geconstateerd.
Als vierjarige moest ik er voor het ziekenhuis in.
Het werd gehoord en bevestigd.
Sporten was voor mij uitgesloten en een operatie een feit.
Als de oudste van drie jongens bracht ik mijn jongste broertje naar de judo om aan de rand van de tatami toch wel dicht naast die judoleraar naar dat broertje te kijken.
Een vader was er niet meer …… heel vroeg overleden.
Die judoleraar woonde bij ons in de straat…….
Bert Meijerink van Judoclub Tori uit Hellevoetsluis.
"Weet je… Ik heb een judopak voor je!"
"Ja maar……"
Dokter Walters kwam regelmatig gewoon vanuit pure belangstelling op de judoschool en als je bij deze dokter kwam dan stond er een judobeeldje op zijn tafel.
Een Ippon Seoi Nage voor de insiders.
“We maken een afspraak met de dokter en dan kijken we wel verder” de woorden van de judomeester.
Toen nog met “de tram van de RTM” naar de grote stad om in het ziekenhuis naar het kloppen te luisteren en het klopte……
Inschrijving voor het clubkampioenschap volgde kort hierna om direct als een koperdief beslag op het brons te leggen en vervolgens verschillende keren club en regionaal kampioen te worden.
Later kampioen van Zuid Holland, Nederlands Studentenkampioen Teams, Nationaal Politie Kampioen, vier maal zilver en nog een keertje brons als middelgewicht bij de zwaargewichten.
Dit was voldoende voor een nominatie als “Politiesportman van het jaar” (van toen!)

Na Judoclub Tori ben ik vervolgens voor Delta Sport , Judoschool Hagendoorn en heel lang met Hein Odinot als trainer voor de Rotterdamse Hermandad uitgekomen om nu bij Richard de Bijl en Mas Blonk met het merendeel van de “Masters of Derry” , een vriendenclub van oudere judoleraren die sedert de World Masters van Londonderry hun soms keiharde judokoppen bij elkaar hebben gestoken, verder te gaan.
Vanuit de politie heb ik invulling aan verschillende bestuursfuncties zoals die van commissielid bij Hermandad als Nationaal Judo gedelegeerde bij de Nederlandse Politie Sportbond gegeven.
Deze functies gaven mij de mogelijkheid om met de initiatieven van “Knokken voor Sophia” en het “Sonkei Judo Scholen Project” komen en heb daar als vrijwilliger invulling aan mogen geven.
Als chef d’ equipe gingen we met drie “eva’s” voor goud, zilver en brons naar het Politie EK in Boedapest om vervolgens met goud en brons naar A’dam terug te vliegen.
Na het schrijven van het cahier “Sonkei” heb ik mijn diploma’s onder andere “op” het CIOS in Heerenveen voor judoleraar gehaald en heb met “ The Masters of Derry” de World Masters van Londonderry, Tokyo, Wenen en Brussel als begeleider en of coach mogen beleven.
Weliswaar als toehoorder , is inmiddels verschillende keren de Kodokan Kata Cours (de eigenlijke applicatie cursus voor de Japanse judoleraar) in Tokyo gevolgd. Door het zijn van Nationaal Kata Judge wordt met plezier invulling geven aan het feit dat je echt van elke ontwikkeling op dit gebied “op de hoogte moet blijven”.
De actualiteit van nu is het volgen van de cursus “Judo Leraar in de Zorg”.

Met deze rugzak aan ervaring geef ik nu in dat leuke dorp aan de rivier judoles en hoop ik u en zeker de kinderen in de dojo en “onderweg” welkom te mogen heten.

Ondori - Fluitekruid 16 - 2914 TB Nieuwerkerk aan den IJssel - haandecees@planet.nl - 06-12255164