“Als die kinderen er maar plezier in hebben………….”

   
Verschillende keren heeft Anton Geesink in de activiteiten van deze stichting geparticipeerd. Al het geld wat aan hem via deze stichting gerelateerd zou zijn moest van deze grote vriendelijke judoreus naar een goed doel en zo is uiteindelijk de keus gevallen een judodemonstratie uit te laten groeien tot de organisatie van “Knokken voor Sophia” en de voorwaarde dat de opbrengst van dit gala over te dragen aan de stichting Vrienden van het Sophia om zodoende de kinderen in het Sophia kinderziekenhuis een “voor een duppie een druppie” plezier te geven.

Geesink en de KUIP.
Heer Anton… binnenkort gaan we naar Londonderry om daar aan de World Masters deel te nemen. We slapen daar kosteloos op een politiebureau……..een collega politie man heeft dat voor ons geregeld……..die jongen zit zelf hopeloos in de problemen…….zijn zoon moet een operatie in London ondergaan en geld om te reizen is er bijna niet……er wordt een fancy fair georganiseerd en met die opbrengst moet dat reizen worden gefaciliteerd….. die jongens van Feyenoord die weten ervan en hebben met z’n allen een shirt gesigneerd om daar op die fair heel fair te verkopen.
“Ik ga mee!” en daar kon alleen nog maar de vrouw van die reus tussenkomen. En zo ging er zonder woorden een heel voetbalteam onder een judopak in een afgeleefde reistas heel easy met een jet naar Derry.
Als de buren van Celtic kenden ze daar Feyenoord nog wel……!

De brief van heer Anton.
“Knokken voor Sophia” en het “Sonkei Judo Scholen project “ zijn voor heer Anton de ingrediënten geweest om een unieke en door zijn vriend in het Japans vertaalde brief van aanbeveling samen te stellen met de intentie om juist deze twee projecten aan de toenmalige chef educatie van de International Judo Federation en oud Olympisch kampioen Yasuhiro Yamashita en op de Japanse Politie Academie te presenteren.
Echt uniek was niet alleen de ontvangst en het gesprek met Yamashita maar ook het verblijf in Japan. De reactie van Yamashita……..als ik in Rotterdam ben ga ook ik voor die kinderen knokken!”

Een sleutel van papier als bagage
Die brief van heer Anton was de sleutel voor echt alle Japanse deuren. In het Kodokan Judo Institute werd deze brief ontvangen door Abe sensei en Daigo sensei . Op de politie academie in Tokyo werd deze brief ontvangen door Sato sensei, toen leraar aan genoemde academie en tegenwoordig docent aan de Kodokan.
Voor een gepensioneerd lid van de keizerlijke garde was deze brief na introductie van Sato sensei de eer om ons op een mooie zondag middag door de tuinen van het Keizerlijk paleis te “loodsen”.


Ondori - Fluitekruid 16 - 2914 TB Nieuwerkerk aan den IJssel - haandecees@planet.nl - 06-12255164